Sprookjes uit de Friese Wouden

Dam Jaarsma

€19,90

Beschikbaar

ISBN: 9789056153939. Bindwijze: Gebonden Taal: Nederlands Pagina's: 280 Illustrator: Peter Boersma & Hilda Groenesteyn Vertaler: Anne Popkema, Jurjen van der Kooi Auteur: Dam Jaarsma Categorieën: , , , .

Beschrijving

Dam Jaarsma van Oostermeer/Eastermar (1914-1991) was een hartstochtelijk verzamelaar van volksverhalen. Hij noteerde in veertig jaar meer dan zestienduizend verhalen die mensen uit de wijde omtrek van zijn woonplaats aan hem vertelden. Dit boek biedt een brede en representatieve selectie uit de door hem verzamelde verhalen: diersprookjes, wondersprookjes, legende- en novellesprookjes, dommeduivelverhaaltjes en grappige verhaaltjes.

Sprookjes uit de Friese Wouden is een vertaling van het boek Mearkes út ’e Wâlden, dat in 2014 verscheen in het kader van ‘100 jaar Dam Jaarsma’. Het boek is bedoeld voor jong en oud. Het is geen wetenschappelijk uitgave (al wordt de tekst aan het eind wel verantwoord voor specialisten en geïnteresseerden) maar een prachtig lees- en voorleesboek, dat bovendien een postume hommage is aan Dam Jaarsma.


Extra informatie
Bindwijze

Gebonden

Taal

Nederlands

Pagina's

280

Illustrator

Peter Boersma & Hilda Groenesteyn

Vertaler

Anne Popkema, Jurjen van der Kooi

Auteur

Dam Jaarsma