0

Geen producten in je winkelmand.

Vacature stagiair(e)s

Noordboek is, samen met Sterck & De Vreese, Bornmeer en HL-Books, een sterk groeiende uitgeverij op het gebied van filosofie, wetenschap, natuur, kunst en lifestyle. Voor de verschillende uitgeverijen zijn we op zoek naar een:

stagiair(e) redactie-ondersteuning

en/of

stagiair(e) marketing

Tijdens je stage kom je terecht in een netwerk van uitgevers, redacteurs, auteurs, vormgevers en verkopers en maak je een stevige stap richting een baan in de uitgeverijwereld.

 

Duur van de stage

Om je echt iets te leren tijdens je stage, is het van belang om je voor langere tijd aan ons te verbinden. Je stage duurt daarom ten minste vier maanden en omvat minimaal drie werkdagen in de week. Je werkt daarvan minimaal twee dagen op de uitgeverij in Gorredijk. (Carpoolen vanaf Amersfoort is mogelijk).

Taken

De inhoud van de stages wordt in overleg met jou en je stagebegeleider bepaald. We verwachten van jou enige flexibiliteit in het uitvoeren van diverse taken en zijn ook zelf flexibel, zodat we waar mogelijk aansluiten bij jouw interesses, jouw leerdoelen en bij jouw sterke punten.

Tot de taken behoren het corrigeren van manuscripten, het schrijven voor de website, het maken van marketingteksten over boeken, het interviewen van auteurs, het ondersteunen van boekpresentaties, et cetera. Je wordt betrokken bij het volledige proces van het maken van een boek, van een eerste idee tot en met het opzetten van een uiteindelijk marketingplan. Ook denk je mee over manieren om onze boeken aantrekkelijk te maken en relevante doelgroepen te bereiken.

Profiel 
– Je bent een gevorderde student van bijv. een uitgeversopleiding, mediastudies, filosofie, marketingopleiding of aanverwante studie (BA/MA).
– Je hebt affiniteit met taal, boeken en interesse in het uitgeversvak.
– Je bezit een uitstekende Nederlandse schrijfvaardigheid.
– Je bent minimaal 4 maanden en minimaal 3 dagen per week beschikbaar.

Meer informatie of solliciteren? Stuur een e-mail naar Erno Eskens, uitgever filosofie en wetenschap bij Noordboek, eeskens@noordboek.nl