0

Geen producten in je winkelmand.

Vanaf 1 februari zal Martin Fontijn bij Noordboek en Sterck & De Vreese de functie gaan bekleden van editor-at-large

Na een lange carrière in het boekenvak, onder meer in de functie van uitgever bij Schuyt, Tirion, en later van zijn eigen bedrijf Fontaine uitgevers, heeft Martin Fontijn besloten nog éénmaal een nieuwe uitdaging aan te gaan. Vanaf 1 februari zal hij op parttime basis bij Noordboek en Sterck & De Vreese de functie gaan bekleden van editor-at-large.

 

Martin Fontijn zal samenwerken met de uitgevers Erno Eskens, Paul Kemmeren, Hélène Lesger en Katrien De Vreese, en de pas aangetreden Chris Herschdorfer. Zijn taak is voornamelijk als ‘vrije spits’ opvallende titels te scouten en zo de fondsen verder te verstevigen. Zijn aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar de internationale markt.

 

Noordboek en Sterck & De Vreese vormen samen een jonge en snelgroeiende uitgeverij op het gebied van kwalitatief hoogwaardige non-fictie in Nederland. De fondsen richten zich met name op geschiedenis, kunst, natuur, filosofie, samenleving, life-style en (regionale) non-fictie. De uitgeverijen onderscheiden zich door hoge kwaliteit en eigenzinnigheid van de uitgaven. Er worden circa 125 boeken per jaar gepubliceerd, die onder verschillende imprints verschijnen en alle ressorteren onder het overkoepelde moederbedrijf 20 Leafdesdichten en In Liet Fan Wanhoop BV van Steven Sterk.

 

Steven Sterk: ‘Ik ken Martin al lang en beschouw hem als een van de beste non-fictie uitgevers van Nederland. Ik ben echt heel blij dat hij zich met zijn grote ervaring aan onze uitgeverijen wil verbinden’.

 

Martin Fontijn: ‘Het is geweldig dat ik zo hartelijk verwelkomd wordt in een van de leukste zelfstandige uitgeverijen die Nederland rijk is. We gaan heel veel mooie boeken maken, en dat te mogen is een groot voorrecht.’

 

Steven Sterk 06-55815997                                       Martin Fontijn 06-51851710

​Email: stevensterk@noordboek.nl                            Email: mfontijn@noordboek.nl