0

Geen producten in je winkelmand.

Voorjaar / Zomer 2019 brochure Sterck & De Vreese en Noordboek | Bornmeer

In september 2018 werd onder uitgeverij Bornmeer | Noordboek de nieuwe uitgeverij Sterck & De Vreese opgericht. Nu zes maanden later, ligt er de eerste aanbieding waarin zowel titels van Sterck & De Vreese en Bornmeer | Noordboek aan bod komen.

Verwacht het onverwachte!

Terwijl Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in Milaan langzaam kleur en glans verliest, schittert een van de oudste en beste kopieën van dit werk nog steeds in de abdij van Tongerlo. Dat deze nog steeds te bewonderen valt, mag een half wonder heten. U leest er alles over in Het Laatste Avondmaal naar Leonardo da Vinci. Een wonderlijke geschiedenis. Een verrassende invalshoek vindt u ook in De ballen van de koopman van Dorothee Sturkenboom waarin ze opzoek gaat naar de sporen van mannelijkheid en de Nederlandse identiteit in de Gouden Eeuw.

Referentiewerken

Voor 39-45. De Tweede Wereldoorlog  zijn er speciaal 50 kaarten ontwikkeld die de oorlog visualiseren. De vele niet eerder gepubliceerde foto’s, maar vooral de excellente tekst door Luc De Vos maken van dit boek een evergreen. Het standaardwerk Brugge, middeleeuwse metropool samengesteld door de professoren Dumolyn en Brown brengt de meest actuele informatie samen over de geschiedenis van de grootste stad van West-Europa in de middeleeuwen: Brugge.

Lage Landen

Onderweg. 12 reflecties om bewuster te wandelen van Michel Lafaille trekt door de Lage Landen, en leert u in 12 stappen hoe u meer uit uw wandelingen kunt halen. Het prachtig geïllustreerde De Historia Naturalis. De geschiedenis van de kruidengeneeskunde is een referentiewerk voor jaren. Marcel De Cleene ontrafelt de kennis over 150 inheemse planten van de Oudheid tot vandaag en gaat op zoek naar het voortschrijdend inzicht van de kruidenkennis in de Lage landen.

Prangende actualiteit

Veroverd. Bezet. Gekoloniseerd. Congo 1876-1914 van historicus Zana Mathieu Etambala onthult het onbekende verhaal van hoe het er tijdens de kolonisatie van Congo echt aan toeging. Een boek dat niets aan de verbeelding overlaat.

 

Blader door deze aanbieding en laat u verassen. Geniet van de onverwachte verhalen, de beklijvende invalshoeken die in elk van deze boeken schuilt.

Steven en Katrien