Atlas van opmerkelijke feiten

Ian Wright

Briljante kaarten voor nieuwsgierige mensen

24,90

Beschrijving

Welke staten hebben een Noord-Koreaanse ambassade? Welke regio heeft het hoogste aantal heavy metal bands per hoofd van de bevolking? Hoeveel verschilt de gemiddelde lengte van mannen en vrouwen per land? Welke landen rijden aan de verkeerde kant van de weg? Waar kun je leeuwen vinden?

Het zijn zomaar wat onderwerpen die we tegenkomen in deze verrassende, diepgravende, kleurrijke en tot de verbeelding sprekende atlas. De kaarten geven feiten weer uit de cultuur, geschiedenis, politiek en wat je verder maar kunt bedenken. Je blijft kijken naar de prachtige kaarten en de opmerkelijke feiten. Een heerlijk boek voor verstokte Wikipediabezoekers en voor liefhebbers van mooie boeken. Je kunt je voornemen om dit boek aan iemand cadeau te doen, maar het risico is levensgroot dat je het toch liever zelf houdt.

Ian Wright is cartofiel en fanatiek wandelaar. In 2015 combineerde hij deze passies door als eerste alle metrolijnen van Londen af te lopen. Wright is een Canadese Londenaar.

ISBN: 9789056157685. Auteur: Ian Wright Bindwijze: Gebonden Vertaler: Ger Meesters Pagina's: 210 Taal: Nederlands Prijs: € 22,50 Categorieën: , , , .