De Bonsterkes op ’e terp

Hanneke de Jong

9,90

Beschrijving

Joery en Nine Bonsma binne krekt ferhuze. Fan de stêd nei in doarp. No wenje se mei heit en mem nêst pake en beppe. Allegearre Bonsterkes op ’e terp! Foar de bern is it earst wol wennen. Nine hat al gau in freondintsje, mar Joery wol ek sa graach in boartersmaat ha. Soe dat slagje mei syn nije avensearskuon?

Op verzoek van Boeken fan Fryslân schrijft Hanneke de Jong het Aksjeboek foar Bern 2018, de illustraties worden gemaakt door Linda de Haan. Het wordt een boek voor kinderen in de onderbouw, geschikt om voor te lezen of om zelf te lezen. Het boek sluit aan bij het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek.

Over de schrijver en illustrator

Hanneke de Jong (1952) schrijft kinder- en jeugdboeken in het Fries en het Nederlands, zoals De lêste brief/De laatste brief (2001, met een eervolle vermelding van de ‘Zoenjury’), Trettjin dagen om in spetterjend feest te organisearjen/Dertien dagen om een spetterend feest te organiseren (2013, Simke Kloostermanprijs), Wês net bang (2016, het waargebeurde verhaal over een zeventienjarig meisje dat vanwege de oorlog gevlucht is uit Syrië) en Heksegrytta (2017).

Linda de Haan (1976) illustreert voor prentenboeken, tijdschriften, les- en leesboeken en het kinderprogramma Fratsen van Omrop Fryslân. Zelf maakt ze ook prentenboeken waarvan het boek Koning & Koning/Kening & Kening dat se samen maakte met Stern Nijland in tien talen is gepubliceerd.

ISBN: 9789056154745. Bindwijze: Gebonden Taal: Frysk Pagina's: 64 Illustrator: Linda de Haan Auteur: Hanneke de Jong Categorieën: , , .