De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa

O.C. Hooymeijer

19,90

Beschrijving

Vers van de pers: de 4e druk!

Shortlist Jan Wolkersprijs 2019

“Fantastisch en vermakelijk boek van amateurnitholoog”- Jean-Pierre Geelen (De Volkskrant).

Na het verschijnen in 2013  van de ‘Kleine Gids voor  de niet-bestaande Vogels van Europa‘ is kunstenaar en amateurornitholoog O.C.Hooymeijer onverdroten doorgegaan met het speuren naar niet-bestaande vogels. Veldreizen naar het uiterste noorden van Rusland, tot in het diepe zuiden van de mediterrane landen hebben geleid tot de ontdekking van ruim vijftig nieuwe specimen, allen zeer nauwkeurig beschreven en verbeeld in deze ‘Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’.

Voor het onderzoek naar de bij de ontdekte vogels behorende ‘Volksvogelwijsheden’ heeft de schrijver vele tandeloze, zeer bejaarde bewoners van veelal het platteland geïnterviewd, teneinde de vaak bijna in vergetelheid geraakte spreuken te kunnen behouden voor het nageslacht.

Voor de in deze gids opgenomen ‘Recepten met niet- bestaande Vogels’ heeft Hooymeijer niet alleen vele culinair specialisten geraadpleegd, maar ook archieven en bibliotheken verspreid over heel Europa bezocht.

ISBN: 9789056154967. Bindwijze: Paperback Taal: Nederlands Pagina's: 240 Illustrator: O.C. Hooymeijer Auteur: O.C. Hooymeijer Prijs: € 17,90 Categorieën: , , , , .