De paraplu-stelling

Mickaël Launay

Verassende inzichten uit de wis- en natuurkunde

24,90

Beschrijving

Wist je dat 34 april als datum best nuttig is en dat sommige rivieren omhoog stromen? Dat de maan om zijn eigen as draait, het omslag van dit boek rood is en de Mount Everest niet altijd de hoogste berg is op Aarde? Als je zaken vanuit een ander perspectief bekijkt – va­nuit de ruimte, vanuit een andere cultuur of vanuit een wiskundig model bijvoorbeeld – stuit je contra-intuïtieve inzichten die gewoon waar zijn. De Franse wiskundige en bestsellerauteur Michaël Launay zet ons in dit boek op het spoor van meer contra-intuïtieve, maar toch juiste inzichten. Lees dit vrolijke boek en je ziet de wereld nooit meer op dezelfde manier!

Een vrolijke reis door de wiskunde die begint bij een stelling in een supermarkt en eindigt bij de nieuwste stellingen over zwarte gaten.

‘Wiskundeliefhebbers houden hier gegarandeerd van. Misschien kan de rest van de mensheid worden gered via het vagevuur.’

Le Monde

ISBN: 9789056157692. Auteur: Mickaël Launay Bindwijze: Paperback Pagina's: 301 Prijs: € 24,90 Taal: Nederlands Illustrator: Chloé Bouchaour Categorieën: , , .