De smaak van het bos

Bernadette Wörndl

Verzamelen, beleven, ontdekken, genieten

Wordt verwacht

Beschrijving

Het bos als inspiratiebron voor heerlijke recepten

Bossen zijn gewoon goed voor je: je kunt er vertragen, aarden en geïnspireerd raken. De bijzondere recepten van Bernadette Wörndl laten zien hoe gevarieerd het bos als voorraadkast is. Of het nu gaat om bosbessen, sparrentoppen, vlierbloesem, paddestoelen of wild – de natuur biedt elk seizoen een nieuw palet aan aroma’s. Zo geniet je met al je zintuigen van het bos!

Kookboekenschrijfster en foodstyliste Bernadette Wörndl was als kind al gefascineerd door de vele planten en bessen die ze in het bos ontdekte. Tijdens lange wandelingen in het bos verzamelt zij nog steeds manden vol paddestoelen, kruiden en bloesems. Met deze ingrediënten tovert ze unieke recepten tevoorschijn in dit ‘boskookboek’. Een heerlijke vlierbloesemtaart, cantharellen voor een lekkere fricassee, hertenfilet met een romige pompoenpuree of gekonfijte eend met dennennaalden …

Sfeervolle foto’s uit het bos, gecombineerd met illustraties van diverse kruiden en planten, maken dit boek tot een ware lust voor het oog. De informatie over wilde planten in het bos krijg je er zomaar bij.

ISBN: 9789056159191. Auteur: Bernadette Wörndl Bindwijze: Gebonden Prijs: €24,95 Taal: Nederlands Vertaler: Ellen Hosmar/Vitataal Pagina's: 184 Categorieën: , , , , .