De Stormruiter

Bouke Oldenhof

19,90

Omschrijving

De Stormruiter
Het boek bij de voorstelling

Uitgeverij Bornmeer presenteert De Stormruiter – het verhaal van de voorstelling waarvoor al 90.000 kaarten zijn verkocht. Deze uitgave bevat zowel de theaterbewerking van Jos Thie als de nieuwe vertaling van de novelle Der Schimmelreiter door Bouke Oldenhof.

Kan een mens heersen over de natuur? Dat is de vraag die Theodor Storm (1817-1888) stelt in zijn klassieke Duitse novelle Der Schimmelreiter (1888). Hij beschrijft het leven van een ambitieuze jonge dijkgraaf die rond 1750 in het bezit komt van een schimmelhengst die magische krachten worden toegedicht.

Jos Thie bewerkte de Duitse klassieker voor de muziektheatervoorstelling De Stormruiter met honderd Friese paarden, en verplaatste de handelingen van Noord-Friesland aan de Duitse waddenkust tegen de Deense grens, naar Het Bildt aan de Friese waddenkust. Een streek met een eigen taal, het Bildts, een mengeling van Nederlands en Fries.

Daarnaast verschijnt bij Bornmeer het officiële fotoboek bij de voorstelling De Stormruiter, in samenwerking met de producent. Deze full colour uitgave (112 pagina’s) biedt een unieke blik achter de schermen van deze indrukwekkende productie, met actiefoto’s, interviews en achtergronden.

ISBN: 9789056154738. Bindwijze: Gebonden Taal: Bildts, Nederlands Pagina's: 200 Auteur: Bouke Oldenhof, Jos Thie, Theodor Storm Categorieën: , , , .