Dierzaamheid

Pim Martens en Karen Soeters

Duurzaam samenleven met dieren

Wordt verwacht

Beschrijving

Het is mogelijk: duurzaam samenleven met wilde en gehouden dieren, zonder uitbuiting en milieuvernietiging. Dit boek introduceert het begrip ‘dierzaamheid’. We worden ‘dierzaam’ door zorgzamer om te gaan met onze huisdieren, dierentuinen te hervormen, de oude strijd tegen het zogenaamde ‘ongedierte’ te stoppen en op een milieuvriendelijker wijze gezonder varkens, koeien en kippen te houden.
Het verbeteren van de (rechts)positie van het dier blijkt niet alleen van belang voor de kwetsbare dieren, maar ook voor het milieu en dus voor onze eigen gezondheid.

Pim Martens is gepromoveerd in de toegepaste wiskunde én biologische wetenschappen. Hij is hoogleraar duurzame ontwikkeling aan de Universiteit van Maastricht en oprichter van AnimalWise. Karen Soeters is dierenbeschermer en directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Ze is tevens docent mediapsychologie en media-ethiek en initiatiefnemer van House of Animals, de grootste dierenwebsite van Nederland.

ISBN: 9789056157760. Auteur: Pim Martens en Karen Soeters Bindwijze: Paperback Pagina's: 192 Prijs: € 24,90 Taal: Nederlands Categorieën: , , .