Eendenkooien in Fryslân in twee delen

Gerard Mast

99,00

Beschrijving

Dit standaardwerk geeft een encyclopedisch overzicht van alle ruim 400 eendenkooien die Friesland in de afgelopen vijfeneenhalve eeuw heeft gekend. Gerard Mast heeft alle relevante aspecten van het fenomeen eendenkooi beschreven, waaronder de bloeiperiodes in de zeventiende en achttiende eeuw, de geografische ontwikkelingen – bijvoorbeeld in relatie tot landgoederen –, een verificatie van oude benamingen. Hij beschrijft de werkprocessen, de bouwmaterialen en gereedschappen. Alle aspecten van de eendenkooien heeft hij gekwantificeerd, zoals de vangstgegevens en prijzen van gevangen vogels en eieren op de afzetmarkten. Deze veelzijdige studie bevat ook een sociologische analyse, over benamingen en familienamen, en beschrijft de eendenkooien als cultureel erfgoed, van heraldiek, dorpswapens en dorpsvlaggen, tot spreekwoorden en gezegden. Eendenkooien is ruim geïllustreerd met kaarten, grafieken en foto’s.

Gerard Mast was gedurende zijn hele leven werkzaam bij Staatsbosbeheer. Een uitgave in samenwerking met de Eendenkooienstichting.

ISBN: 9789056156626. Auteur: Gerard Mast Bindwijze: Gebonden Pagina's: 1500 Prijs: € 99,00 Taal: Nederlands Categorieën: , , , , , , , , .