Fauna en Flora van het Zoniënwoud

Bart Muys

Wordt verwacht

Omschrijving

Unieke veldgids voor een van de belangrijkste natuurgebieden van de Benelux.

Het Zoniënwoud is erkend als Unesco Werelderfgoed ‘Oude en ongerepte beukenbossen’. Een mooie titel voor een bos dat al in Latijnse oorkonden uit de 11de eeuw vermeld wordt. Ondanks de kaalslagen door onder meer Napoleon is het bosgebied in de Brusselse rand nog steeds meer dan 4.400 ha groot.

De natuurgids Fauna en flora van het Zoniënwoud nodigt uit tot ontdekking in het mooiste stadsbos van Europa. De gidsen zijn geïllustreerd met prachtige diarama’s van de leefgebieden en honderden levensechte illustraties van de soorten door de natuurillustrator Toni Llobet, aangevuld met deskundige tekst door veldecoloog Hans Baeté onder de wetenschappelijke leiding van Prof. Bart Muys van de KU Leuven.

Voor beginners de ideale start om planten en dieren uit hun omgeving te leren kennen, voor natuurkenners de sleutel tot het ontdekken van nieuwe plant- en diergroepen. Uniek voor deze veldgidsen is dat ze een natuurgebied volledig belichten: zowel planten, zwammen, vogels, insecten, zoogdieren enz. komen aan bod. Zo kan de wandelaar met een gids in de hand zijn ontdekkingstocht door het gebied starten.

Paperback
Met schitterende natuurgetrouwe tekenen van fauna en flora
ca. 128 pagina’s
NUR 420/430
Formaat: 14 x 20 cm
Mei 2019
Omslag: Toni Llobet
ISBN: 978 90 5615 512 4

ISBN: 9789056155124. Bindwijze: Paperback Taal: Nederlands Pagina's: 128 Auteur: Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet Categorieën: , .