Ginder

Mieke Vandromme

24,95

Beschrijving

Oktober 1926. ‘Neem mijn knopendoos mee. Ze zal van pas komen, ginder.’ Dat zijn de laatste woorden van een moeder aan haar dochter.
De Pennland II vertrekt aan de kade van de Red Star Line in Antwerpen. Bertha is net getrouwd met Flor. Ze emigreren naar Canada om ginder een beter leven op te bouwen. Tijdens de overtocht vereenzaamt Bertha in de kajuit door de misselijkmakende zeeziekte. Gaandeweg ontdekt ze de jaloezie en geldzucht van Flor. Wie is haar man eigenlijk? Heeft ze zich in hem vergist? Waarom wordt hij opgepakt, eenmaal ze het vasteland hebben bereikt? En hoe moet zij nu in haar eentje verder? Zal ze hem ooit terugvinden in dat immens grote Canada? Het leven van de emigranten is hard. Ze voelt zich een tweederangsburger en wordt als dienstmeid uitgebuit. Vaak staat ze op het punt haar koffer te pakken, maar geldgebrek maakt de terugkeer onmogelijk. Heimwee knaagt en zeurt …

MIEKE VANDROMME (°Kortrijk, 1956) is zaakvoerder van Gamma-Solutions en docent informatica. Zij publiceert gedichten, columns, kortverhalen en 100WordStories. Meer op www.miekevandromme.be.

ISBN: 9789056156190. Bindwijze: Paperback Taal: Nederlands Pagina's: 304 Auteur: Mieke Vandromme Categorieën: , .