Het tweede schot

Aletta Stevens

19,90

Beschrijving

Een familieverhaal uit bezet Friesland

Ruim veertig jaar lang weet ze nauwelijks iets over Johannes – Joop – Doedenias Schweitzer, haar oom die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Friese Elahuizen om het leven kwam. Niemand in haar familie spreekt over hem, en pas nadat Aletta Stevens naar Engeland is verhuisd en zelf moeder is geworden besluit ze uit te zoeken wat er met haar oom Joop gebeurd is.

Het tweede schot is het verslag van de zoektocht van Aletta Stevens, waarbij ze zich baseert op persoonlijke getuigenverslagen van mensen die Joop hebben gekend, op ongepubliceerde brieven, en officiële oorlogsdocumenten. Nadat ze aanwijzingen ontdekt voor Joops betrokkenheid bij het verzet ontwikkelt het verhaal zich tot een levendige reconstructie van die fatale nacht van 4 augustus 1944.

Auteur Aletta Stevens groeide op in en om Rotterdam in een gezin met een Indonesische vader en een Nederlandse moeder. Na haar studie Engels aan de Universiteit van Sheffield is ze in Engeland blijven wonen en werken als vertaler, schrijver en lerares. Haar boek over Joop Schweitzer werd eerder in het Engels gepubliceerd.

Vertaler Meritha Paul-van Voorden heeft bijna haar hele leven in Rotterdam gewoond, en studeerde er aan de Erasmus Universiteit. In 2001 verhuisde ze naar Engeland waar ze afstudeerde in Translation in Theory and Practice aan University College London. Na een onderbreking van vijf jaar woont ze sinds januari 2019 in Londen. Naast vertaler is ze docente en columnist.

ISBN: 9789056155001. Bindwijze: Paperback Taal: Nederlands Pagina's: 256 Auteur: Aletta Stevens Vertaler: Meritha Paul-van Voorden Categorieën: , , , , , .