Hoogvenen

Ab Grootjans

landschapsecologie - behoud - beheer - herstel

49,90

Beschrijving

In Nederland lag ooit meer dan een miljoen hectare hoogveen. Daarvan is nog 7500 hectare over, beschermd als natuurgebied.

In Hoogvenen brengt een combinatie van excellente wetenschappers en terreinbeheerders alle natuurhistorische kennis over dit onderwerp samen, gekoppeld aan relevante cultuurhistorische ontwikkelingen. Zij beantwoorden vanuit landschapsecologisch perspectief belangrijke vragen als: wat is een hoogveen nu precies? En hoe kan de ogenschijnlijk eenvoudige veenmosplant complete landschappen vormen? Welke planten en dieren leven in hoogvenen en hoe overleven ze in het extreme hoogveenmilieu? Hoe succesvol waren de herstelmaatregelen, die de afgelopen vijftig jaar zijn genomen? Zij gaan ook in op actuele thema’s als de bijdrage van hoogvenen aan het opslaan van CO2.

Hoogvenen is een naslagwerk voor beheerders, onderzoekers, beleidsmakers en liefhebbers die willen weten hoe het bijzondere biotoop van de hoogvenen werkt en hoe deze succesvol beheerd en behouden kan worden.

ISBN: 9789056155520. Bindwijze: Gebonden Taal: Nederlands Pagina's: 293 Auteur: Ab Grootjans, André Jansen Categorieën: , , .