Indian Summer

Sjoerd Spanninga

Een keuze uit zijn gedichten

25,00

Uitverkocht

Beschrijving

Zoals de Vijftigers in de Nederlandse poëzie een frisse wind lieten waaien, zorgde Sjoerd Spanninga (1906-1985) met zijn eigenzinnige, exotische en wondermooie beeldtaal in de na-oorlogse Friese poëzie voor een nieuw geluid. Zijn werk heeft nog steeds niets aan frisheid en zeggingskracht verloren.

In 1955 kreeg Spanninga voor zijn eerste twee dichtbundels de Gysbert Japicx-prijs, de hoogste Friese literaire onderscheiding.

Jabik Veenbaas is dichter en vertaler. Hij kreeg in 1999 de Dr. Obe Postma-prijs voor vertalingen. Abe de Vries is dichter en zelf ook Gysbert Japicx-prijswinnaar (2005).

“In de gedichten die het brandpunt van zijn werk vormen, blijft de wereld niet wat ze is. Ze wordt omgevormd, gebruikt als voertuig voor gevoelens, bij voorkeur door middel van personificaties. Wereld en dichter vloeien ineen, maar de dichter heeft het voor het zeggen. Als hij het wil, wordt de maan een boot, maar elders kan die maan zich evengoed als wapensmid vermommen, of als mijnlamp.”

ISBN: 9789056151577. Bindwijze: Gebonden Taal: Frysk, Nederlands Pagina's: 135 Auteur: Sjoerd Spanninga Vertaler: abe-de-vries, Jabik Veenbaas Categorieën: , , , , .