Jaap Nieuwenhuize – Onstuimig en onvervaard

Bertus Mulder

Wageningen en de wereld

25,00

Beschrijving

Jaap Nieuwenhuize – Onstuimig en onvervaard
Wageningen en de wereld

Landbouweconoom Jaap Nieuwenhuize (1946) is zijn hele werkzame leven betrokken geweest bij landbouw, voedselproductie en de sociale omstandigheden van de daarbij betrokken partijen: boeren, landarbeiders, en werkers in de voedselindustrie, maar ook consumenten en burgers.

Dit boek beschrijft de loopbaan van Nieuwenhuize: van hogere landbouwschool naar een studie economie in Wageningen, gevolgd door zijn inzet voor de nationale en internationale vakbeweging in de jaren ’80, tot zijn werk voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in de jaren ’90  –  steeds tegen de achtergrond van het wereldvoedselvraagstuk, ontwikkelingen van het Nederlandse en Europese landbouwbeleid, en consequenties van schaalvergroting en intensivering.

Naast de levensbeschrijving van zijn goede vriend Jaap Nieuwenhuize biedt auteur Bertus Mulder inzicht in de immer voortdurende discussie over het ‘landbouwbeleid in transitie’ en de economische uitwerking daarvan. Eerder beschreef Mulder al de jonge jaren van Piter Jelles Troelstra, en de biografie van Sophie Louisa Kwaak. Jan Douwe van der Ploeg schreef het voorwoord bij dit boek over zijn goede vriend en oud-studiegenoot.

ISBN: 9789056154899. Bindwijze: Gebonden Taal: Nederlands Pagina's: 240 Auteur: Bertus Mulder Categorieën: , , , , .