Kijk naar de mieren

Achilles Cools

Wordt verwacht

Omschrijving

Kijk naar de bosmieren! Achilles Cools heeft een hoge mierenterp in zijn tuin en probeert binnen te dringen in dat superorganisme: een mierenvolk dat functioneert als één brein met een collectief bewustzijn. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en indrukwekkende voorbeelden introduceert hij de lezer in de wereld van de mier. Je leeft mee tussen prinsessen en koninginnen,
hofdames, een oermoeder, dauwmeisjes, kuddewachters en poppen die kunnen zingen. Duizenden jaren voor wij de landbouw ontdekten, hielden ze al vee. Ze houden bruidsvluchten, praten met geurcodes, SOS-alarm, en hebben wachtwoorden. Hun succesverhaal steunt op een oerdegelijke sociale organisatie. Dan vraag je je toch wel af: hoe zou het zijn om een bosmierenvolk te zijn?

Achilles Cools is schrijver, beeldhouwer, tekenaar en schilder. Bij hem vloeien leven en werk in elkaar. Al wat hij doet heeft met elkaar te maken. In zijn kunst staat de natuur centraal in al zijn aspecten. Hij schreef eerder het boek De kauw.

Auteur: Achilles Cools Bindwijze: Paperback Pagina's: 224 Prijs: 22,90 Taal: Nederlands Categorieën: , , .