Leve de kweekschool! Dag meester, dag juf

Gerben E. de Vries

Openbare opleidingsscholen in Friesland

29,90

Beschrijving

Lange tijd werden onderwijzers aan lagere scholen opgeleid in de praktijk, door de kunst van een oudere onderwijzer af te kijken. In de negentiende eeuw kwam daar verandering in, met de oprichting van opleidingsinstituten voor onderwijzers zoals de rijkskweekscholen. In Leve de kweekschool! Dag meester, dag juf wordt de geschiedenis en ontwikkeling van de openbare opleidingsscholen in Friesland beschreven gedurende de negentiende en de twintigste eeuw.

Auteur Gerben E. de Vries besteedt naast de veranderende samenleving en onderwijswetgeving in tijden van oorlog en verzuiling, ook aandacht aan veranderende onderwijsidealen en visies op de opvoeding en ontwikkeling van het kind. Deze geschiedenis van de openbare opleidingsscholen in Friesland is rijk geïllustreerd met foto’s en portretten in woord en beeld van direct betrokkenen.

Gerben E. de Vries (Sneek, 1960) is zelfstandig historicus. Hij publiceerde onder meer over onderwijsgeschiedenis, landbouw, waterschappen en gemeentegeschiedenis.

 

ISBN: 9789056154875. Bindwijze: Gebonden Taal: Nederlands Pagina's: 528 Auteur: Gerben E. de Vries Categorieën: , , , , .