Martin Jarrie

Hans Boer

Manger avec les yeux

19,95

Uitverkocht

Beschrijving

Het werk van de Franse kunstenaar Martin Jarrie (1953) beweegt zich op het grensvlak van schilder- en illustratiekunst. Zijn verrassende, maar toch altijd herkenbare werken genieten grote bekendheid in Frankrijk en ver daarbuiten.

Jarrie groeide op in de landelijke streken van de Vendée op een kleine boerenhoeve. Die omgeving van zijn kinderjaren vormt tot op de dag van vandaag de inspiratiebron voor zijn werk. Dit omvat niet alleen illustraties voor gerenommeerde kranten en tijdschriften, maar bestaat ook uit tekeningen voor jeugdboeken en uitgaven voor volwassenen. De kunstenaar componeert zijn beeldverhalen doorgaans aan de hand van uiteenlopende motieven, die zich manifesteren als symbolen. Ze hebben allen hun specifieke, verwijzende betekenis, maar tezamen roepen ze toch vooral een sentiment op, een verlangen naar schoonheid en een diep menselijk gevoel voor alles wat van waarde is.

Het boek verschijnt bij de gelijknamige tentoonstelling (21 december 2019 – 5 april 2020) in Museum Belvédère, Heerenveen-Oranjewoud. Genaaid gebonden in hardcover. 64 pagina’s binnenwerk, 40 afbeeldingen, geheel full colour, formaat 20 x 25 cm.

ISBN: 9789056156213. Bindwijze: Gebonden Pagina's: 64 Auteur: Hans Boer Taal: Nederlands Categorieën: , .