Mijn – Mieren – Hoop

Achilles Cools

22,90

Beschrijving

Kijk naar de bosmieren! Achilles Cools heeft een hoge mierenterp in zijn tuin en probeert binnen te dringen in dat superorganisme: een mierenvolk dat functioneert als één brein met een collectief bewustzijn. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en indrukwekkende voorbeelden introduceert hij de lezer in de wereld van de mier. Je leeft mee tussen prinsessen en koninginnen, hofdames, de oermoeder, dauwmeisjes, kuddewachters en poppen die kunnen zingen. Al ver voor wij de landbouw ontdekten, hielden ze al vee. Ze houden bruidsvluchten, praten met geurcodes, kennen een SOS alarm, en vragen wachtwoorden. Hun succesverhaal steunt op een oerdegelijke sociale organisatie. Dan vraag je je toch wel af: hoe is het om een bosmierenvolk te zijn?

Achilles Cools is succesvol schrijver, beeldhouwer, tekenaar en schilder. Bij hem vloeien leven en werk in elkaar. Al wat hij doet heeft met elkaar te maken. In zijn kunst staat de natuur centraal in al zijn aspecten. Hij schreef eerder het boek De kauw.

ISBN: 9789056157814. Auteur: Achilles Cools Bindwijze: Paperback Pagina's: 224 Prijs: 22,90 Taal: Nederlands Categorieën: , , .