Ons verbazingwekkende immuunsysteem

Dr. Marianne Koch

Hoe het ons beschermt en hoe je het kunt versterken

24,90

Beschrijving

Bacteriën, virussen, schimmels; dagelijks komen we met miljoenen micro-organismen in contact. Miljarden ervan zitten in ons lichaam. De meeste zijn nuttig en kunnen helemaal geen kwaad. Maar enkele, zoals Sars en Covid, zijn zeer schadelijk. Wat doet ons lichaam om ze af te weren? En hoe corrigeert ons immuunsysteem de fouten die het daarbij maakt. En waarom raakt ons immuunsysteem soms uit evenwicht? De Duitse arts een bekroonde wetenschapsjournalist Marianne Koch praat ons bij over de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Daarbij staat ze stil bij de rol van voedsel, vitamines, darmleven, slaap en beweging. Ze legt uit hoe onze afweer werkt en wat we kunnen doen om het immuunsysteem te trainen en gezond te houden. Het wonder van de afweer. Alles wat we over ons immuunsysteem moeten weten.

Dr. Marianne Koch gaf een carrière als filmster en arts op om zich volledig toe te leggen op de wetenschapsjournalistiek. Ze heeft een wekelijks programma op de Duitse tv-zender Bayern 2. In 2019 ontving ze de Paracelsus Medaille, de hoogste onderscheiding van de Duitse artsenvereniging. Marianne Koch leeft volgens de wetenschappelijke inzichten die ze beschrijft.

ISBN: 9789056157708. Auteur: Dr. Marianne Koch Bindwijze: Paperback Pagina's: 204 Prijs: € 24,90 Taal: Nederlands Categorieën: , , .