Aanbieding!

Tsjerke op syn alve-en-tritichst

Douwe Zeinstra

Nagelaten kerkhistorische opstellen J.J. Kalma

5,00

Uitverkocht

Beschrijving

Enkele maanden voor zijn overlijden, op 23 mei 1991, regelde dominee en eredoctor J.J. Kalma zijn wetenschappelijke nalatenschap. Een bundel artikelen over de Friese kerkgeschiedenis in typeschrift werd meegegeven, met de mededeling er bij gelegenheid gebruik van ter maken. Ter gelegenheid van Kalma’s honderdste geboortedag – hij werd op 17 mei 1907 te Hantumhuizen geboren – werd besloten een selectie van deze artikelen in een bundel uit te geven, in een samenwerkingsverband van de Friese Kerkhistorische Vereniging ‘Folk en Tsjerke’ met Tresoar.

Centraal thema is het spanningsveld tussen hooggestemd ideaal en de beperking van het alledaagse lever, tussen oprecht beleden rechtzinnigheid en kleinmenselijke zonde. Daarnaast was de gereformeerde kerk in Friesland gevangen in een staatsbestel met elf steden en dertig grietenijen. Naar deze structuur had ‘de’ kerk zich te schikken. Tsjerke op syn alve-en-tritichst toot de historische praktijk: traag, omslachtig en menselijk herkenbaar.

ISBN: 9789056151751. Bindwijze: Paperback Taal: Frysk Pagina's: 250 Auteur: Douwe Zeinstra, J.J. Kalma, Jacob van Sluis Categorieën: , , , .