van Huizen en Huisjes

Kerstverhalen van Karst

15,00

Beschrijving

Van Huizen en Huisjes bevat de kerstverhalen die Karst A. Berkenbosch heeft geschreven voor de kerstwandeling die sinds zeven jaar vanuit hotel-restaurant Lunia in het Friese Oldeberkoop wordt georganiseerd. Tijdens deze wandeling vertelt de schrijver halverwege een kerstverhaal. Omdat de belangstelling voor de kerstverhalen jaarlijks toenam, vroeg Kim Linse, de eigenaresse van Lunia, Berkenbosch om zijn kerstverhalen te bundelen.

Twaalf verhalen spelen in even zovele provincies en wel in plaatsen of buurtschappen die eindigen op huizen. Alleen in Zeeland was alleen maar de buurtschap Dijkhuisjes te vinden. Zodoende ontstond de titel Van Huizen en Huisjes. Daarnaast bevat deze bundel nog drie andere verhalen,waarvan De Engel speciaal voor dit boek geschreven is.

Karst A. Berkenbosch (1950) is opgegroeid in Oldeberkoop en woont daar met enkele onderbrekingen nog steeds. Hij staat bekend als cultuurhistoricus, zanger, cabaretier, columnist en schrijver. Zo schreef hij al veertien boeken, waaronder twee cultuurhistorische boeken en een op feiten gebaseerde historische roman, Bij de bek af (zie www.kijkkarst.com).

ISBN: 9789056155735. Bindwijze: Gebonden Taal: Nederlands Pagina's: 112 Categorieën: , .