Waarom we van honden houden, varkens eten en koe dragen

Melanie Joy

Een introductie in carnisme

Wordt verwacht

Omschrijving

Een introductie in carnisme, met een voorwoord door Yuval Noah Harari

Het meest gangbare dieet in onze cultuur had tot nu toe geen naam. Dit boek brengt daar verandering in. Het heet ‘carnisme’. Het is de culturele gewoonte om vlees te eten; een gewoonte die velen van ons is aangeleerd en die ideologische trekjes vertoont. In dit spraakmakende en bekroonde boek bespreekt bestsellerauteur Melanie Joy de carnistische ideologie waarmee we geweld tegen dieren goedpraten. Als ideologie blijkt het carnisme zo sterk dat we zelfs de impact van de vee-industrie op het milieu wegwuiven.

Een uitdagend boek dat je ideeën over vlees en zuivel voor altijd zal veranderen.

Melanie Joy is psycholoog, internationaal bekend spreker en bestsellerauteur. Dit boek verscheen in achttien talen. Ze ontving de Ahimsa Award, net als eerder Nelson Mandela en de Dalai Lama. Ze is oprichter van Beyond Carnism en medeoprichter van ProVeg International.

‘Dit boek helpt ons uit ‘de box van het ‘carnisme’ te stappen, zodat we in staat zijn kritisch naar het systeem te kijken en te zien hoe we zelf onderdeel van de oplossing kunnen zijn en kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld met meer compassie.’

ISBN: 9789056157654. Prijs: € 19,90 Auteur: Melanie Joy Bindwijze: Paperback Pagina's: 224 Taal: Nederlands Vertaler: Hester Eymers Categorieën: , , , .