Wat gebeurt er in het Nederlands

Nicoline van der Sijs, Lauren Fonteyn en Marten van der Meulen (red.)

over taal, frequentie en variatie

24,95

Beschrijving

Wat betekent het als een woord, zin of uitspraak vaak voorkomt, of juist bijna nooit? Deze ogenschijnlijk simpele vraag is het uitgangspunt voor een grote verscheidenheid aan bijdragen, die kijken naar de Nederlandse taal in al zijn rijkdom. Taal vroeger, taal nu, en de veranderingen die plaatsvonden. Over uitspraak en grammatica, over meta foren, uitdrukkingen en nog veel meer, vertellen 60 neer landici uit Nederland, Vlaanderen en Suriname.
Nicoline van der Sijs is als senior-onderzoeker verbonden aan het Instituut voor de Nederlandse Taal en als hoogleraar historische taalkunde van het Nederlands aan de Radboud Universiteit. Lauren Fonteyn is verbonden aan de Universiteit Leiden als onderzoeker en docent (toegepaste) taalkunde. Marten van der Meulen promoveert aan de Radboud Universiteit en schrijft, spreekt en blogt over taal voor ieder publiek.

ISBN: 9789056158033. Pagina's: 240 Auteur: Nicoline van der Sijs, Lauren Fonteyn en Marten van der Meulen (red.) Bindwijze: Paperback Prijs: € 24,95 Taal: Nederlands Categorieën: , , , .