Wild jaar

Koen Arts

22,50

Beschrijving

‘Of zo’n experiment anderen valt aan te raden? Absoluut! Natuurbescherming is een idee dat moet worden verdedigd en een praktijk die moet worden geleefd.’

Wanneer je een ‘echte’ natuurervaring op wilt doen, kun je die zoeken in de Gobiwoestijn, de bossen van Canada, of de tropische wouden van Papoea. Maar Koen Arts maakt het zichzelf moelijker. hij blijft thuis en gaat samen met zijn vrouw een experiment aan. Kunnen ze wildheid ook vinden in hun eigen omgeving als onderdeel van het dagelijks bestaan? Ze besluiten om 365 nachten buiten te slapen, en in ieder seizoen tenminste vijftig procent van de tijd buiten door te brengen.

Wild Jaar is een virtuoos geschreven verslag van wat evenzeer een wild als sociaal jaar werd. Koen Arts volgt zijn groene wortels naar jeugdherinneringen in het bos, klooft hout met familie en vrienden en gaat na hoe hij zich verhoudt tot natuur in een sterk gecultiveerd land. Ondertussen komt het jaar door een tragische gebeurtenis in familiekring in gevaar. Zijn vrouw en hij worden geconfronteerd met de vraag hoe belangrijk natuurervaring nu eigenlijk is, en tegen welke prijs hun experiment moet worden doorleefd.

Koen Arts is docent aan Wageningen Universiteit. Hij onderzoekt de relatie tussen mens en natuur, en werkte onder andere in Brazilië, Schotland en India. Ook zet hij zich met een eigen bedrijf en andere initiatieven in voor de promotie van elementaire natuurvaardigheid. 

Ook verkrijgbaar als ebook, klik hier.

ISBN: 9789056156695. Auteur: Koen Arts Bindwijze: Paperback Pagina's: 237 Prijs: € 22,50 Taal: Nederlands Categorieën: , , , .