Zelfvertrouwen

Charles Pépin

19,90

Beschrijving

De Franse filosoof Charles Pépin laat in dit boek zien wat zelfvertrouwen in essentie is. Hij gaat hiervoor te rade bij antieke denkers als Marcus Aurelius, bij moderne filosofen, zoals Emerson en Nietzsche, en bij de denkers van nu. Hij vergelijkt de inzichten van de filosofen met die van de psychologen. Ook kijkt hij hoe topsporters, kunstenaars en anderen zelfvertrouwen interpreteren en bij zichzelf opwekken. Duidelijk wordt dat zelfvertrouwen nauw samenhangt met vertrouwen in de ander en … het blijkt leerbaar!

Charles Pépin is schrijver en filosoof. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen verschenen. Hij heeft een maandelijkse rubriek in het Franse Philosophie Magazine, maakt podcasts en is geregeld als opiniemaker in de Franse media te vinden. Hij is docent filosofie bij het Franse nationale vreemdelingenlegioen.

 

 

ISBN: 9789056157739. Auteur: Charles Pépin Bindwijze: Paperback Pagina's: 176 Prijs: € 17,50 Taal: Nederlands Vertaler: Mieke van Hemert & Willemijn Schretlen Categorieën: , , , .