Pomologia

Dat is beschryvingen en afbeeldingen van de beste soorten van appels en peeren
Johann Hermann Knoop

 27,50

Het baanbrekende werk van Johann Hermann Knoop, ‘tuinman’ van Maria Louise van Hessen Kassel (stammoeder van ons vorstenhuis), werd oorspronkelijk in 1758 uitgebracht. Met zijn beschrijvingen en illustraties van de ‘beste appel- en peervariëteiten die in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en andere landen met uitsterven bedreigd waren en daarom gekweekt werden’ mag Knoop met recht de grondlegger van de pomologie worden genoemd, de tak van plantkunde die gespecialiseerd is in de studie van fruitsoorten.
Van Roomse Griet tot Paradijsappel, van syden hemdje tot Doeke Martena. Ze staan allemaal in dit boek. Net als al die perensoorten: van Engelse koningin tot sonder sieltjes.
Nog altijd is dit werk geliefd bij tuinliefhebbers en fruitkwekers over de hele wereld.

Het oorspronkelijke boek is opnieuw gedigitaliseerd en verschijnt hier in gebonden, full colour heruitgave.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
120
Uitgiftedatum:
15-12-2015
Gewicht:
953 gram
Afmeting:
335x245x20 mm
ISBN:
9789056153625

Gerelateerde boeken

  • Mijn tuin, mijn paradijs

    Elizabeth en haar Duitse tuin
    Elizabeth von Arnim, Mien van Eek
     22,50
  • Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Dahlia

    Ode aan de koningin van de pluktuin
    Angelo Dorny
     27,50
  • Floralia

    Botanische kunst door de eeuwen heen
    Martyn Rix
     39,90